
Bistro Mathilda
Bistro Mathilda is al sinds dag één vaste gast op Ostendaise. Eigenaars Luc Deklerck en Gerda Maenhout zijn fier op de rijkdom en aanvoer van kusteigen producten.
Doe nu voordeel met onze vroegboekactie! Klik hier voor meer info
Hier ontdek je alle deelnemende restaurants van Ostendaise - North Sea Food Fest.
Bistro Mathilda is al sinds dag één vaste gast op Ostendaise. Eigenaars Luc Deklerck en Gerda Maenhout zijn fier op de rijkdom en aanvoer van kusteigen producten.
De getalenteerde chef Dimitri Proost en de ervaren restaurantmanager Randy Degroote bundelen hun ervaring voor het hoogste restaurant aan de kust. In het eerste jaar na de opening werden ze al bekroond door Michelin met een ster en werden ze hoogste nieuwkomer in Gault&Millau.
Laurence Van Cauter en David Meert baten het CultuurCafé uit in het bruisende Cultuurhuis De Grote Post. Vlak in de schaduw van dit imposante gebouw ligt ook hun traiteurzaak Lorre en op de bovenste verdieping van De Grote Post geniet je in de zomermaanden van hun roofTOPrestaurant Panorama. Op de menukaart van CultuurCafé prijken wereldse gerechten, maar ook klassiekers.
Als er twee lokale horecaondernemers zijn die een duurzame ‘van visser tot bord’-filosofie uitdragen dan zijn dat ontegensprekelijk Michiel Rabaey en Nathalie Hiele van restaurant STORM. Voor Ostendaise kiezen ze voor de catch of the day.
Wie Lizette & Lucien kent, droomt meteen weg bij het gezonde lunchaanbod dat geserveerd wordt door het onvergetelijkste zaalteam ter wereld.
Geen betere plek voor een culinaire zonsondergang dan het restaurant van Jan Liebrechts en Silke Beirens. Het volledige restaurant werd de laatste jaren vernieuwd, zelfs op het terras geniet je nu in een modern kader van heerlijke gerechten met zicht op zee.
Wie met de bevlogen Vida Acquaro spreekt kan niet anders dan trek krijgen om haar Italiaans universum op Oosteroever te (her)ontdekken.
In zijn gastrobar zweert Sam Vancoppenolle bij lokale producten en een gastvrije setting waar je zonder blozen tot middernacht binnenglipt voor the catch of the day.
Le Bassin ademt 7/7 familie uit. Samen met zijn vrouw Elsie Bruynoghe en kinderen Zoé en Jules runt chef Tom Vanhaecke zijn hotel met vernieuwde brasserie en uitgebouwde kaas- en wijnbar.
Herkenbare bereidingen in een vlekkeloze service. Dat is de missie van familiezaak Toope aan de Groentemarkt.
Als visserszoon ademt Vito Centomani de zee en haar geheimen. Gastvrouw Ann ontvangt je in de zaal en zorgt voor een warme, huiselijke sfeer. Wist je dat je hier ook private dinings kan doen?
Na een schrikkeljaar is Fijnbakkerij Debusschere terug van weggeweest op Ostendaise. Om een fonkelnieuw dessertje te creëren, bundelde bakker Frederick Debusschere de krachten met zijn kinderen Jerome en Rachel. Vanaf juli vervoegen ze ons team. Daarom breiden we ons concept uit en is het binnenkort ook mogelijk om bij ons te ontbijten, te lunchen en een heerlijke koffie te drinken.
Niet zomaar een ijsbar maar een echte beleving voor fijnproevers en ijsliefhebbers, dat is ICE ICE AMY. Amélie verrast je telkens opnieuw met unieke smaken en de krokantste hoorntjes.
Anthony en Julie brengen met Trattoria Ensorito een stukje Italië naar het pittoreske Mariakerke. Op het zonnige terras in de zomer waan je je echt in het zuiden, inclusief heerlijke pasta's en pizza's.
Stephen en Anneleen runnen dit huiskamerrestaurant sinds vorig najaar en zijn al een vaste waarde in de gezellige Christinastraat. De eyecatcher van Bar Foubert? Het Moltenispit, waarmee ze graag uitpakken voor hun signature dish: tarbot aan het spit.
Nieuwkomer op Ostendaise - North Sea Food Fest maar een absolute vaste waarde in Oostende. Savarin staat voor pure klasse op de Zeedijk. Verfijnde smaken, warme bediening én zeezicht, je vindt het hier allemaal.
Op het Marie-Joséplein vind je Muccka, een kleine zaak met een gezellige Parijse uitstraling. Chef Patrick kiest resoluut voor een kleine, gevarieerde kaart waar kwaliteit voorop staat.
Voor Ostendaise - North Sea Food Fest slaan de chefs van twee restaurants hun handen in elkaar. Brassi Grand Café is aan de zijkant van het Kursaal, een gezellige en moderne zaak. Brassi Casino Restaurant is, zoals de naam het al verraadt, in het casino gelegen. Een verborgen parel met een gevarieerde kaart.
Bierrestaurant (H)eerlijk is een nieuwkomer op Ostendaise. In het restaurant pakken ze uit met een enorme bierselectie en menu's met zeer geslaagde bierpairings. Uiteraard vind je ook in hun gerechtje voor het festival een biertoets terug: een zelfgebrouwen biertje tilt dit gerecht naar een hoge niveau.
Deze sterrenchef met Oostendse roots doet voor het eerst zijn intrede op Ostendaise. Bij Willem Hiele wordt er telkens gekookt met veel respect voor de producten, kwaliteit en vakmanschap staan hier voorop. Ze surfen mee op de golven van de seizoenen en de Noordzee krijgt hier een ereplaats.
Bruce en Charlotte blazen leven in dit stukje Oostende met hun Bar Bristol. Een gezellige, zonnige plek op 't paard'. Heerlijke gerechtjes, een mooie selectie wijnen en leuke vibes.
Authenticiteit, kwaliteit en sfeer. Dat zijn de kenmerken van Café du Parc in Oostende, een iconische plek die wordt gerund door Oostends sommelier Shannah Zeebroek.
Roccia is een verborgen parel in het gezellige Stene, een deelgemeente van Oostende. Steven en Magali runnen deze mooie zaak en zorgen er voor een warme ontvangst. De kaart is Italiaans, net als hun gerechtje op Ostendaise.
Ondernemer Pieter Ericx en chef Terence McGarrity geven met sharingrestaurant Paroles Paroles kleur aan de stationsbuurt. Inzet zijn gerechten die evengoed mediterrane, Aziatische, Afrikaanse als Latijns-Amerikaanse invloeden verraden.
Na een carrière als souschef in driesterrenrestaurant De Karmeliet besloot David Dewaele het kleinschaliger aan te pakken. Samen met zijn partner Alexandra Janssens runt hij nu een gezellig kleinschalig restaurant.
Autodidact Daorung Kaenphutsa slaagt er moeiteloos in om twee werelden te doen samenvloeien: haar Thaise roots en de Noordzee waar haar intieme restaurant aan de iconische Visserskaai op uitkijkt.