De getalenteerde chef Dimitri Proost en de ervaren restaurantmanager Randy Degroote bundelen hun ervaring voor het hoogste en nieuwste restaurant aan de kust. Op Ostendaise serveren ze alvast een voorproefje van Haut met een gerecht rond hondshaai.
Haut
Leopold III-laan 2
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Hondshaai met chips van aardpeer en een beurre blanc van gefermenteerd eekhoorntjesbrood en vin jaune
Het uitgepuurde kader van Haut met uitzicht op de kustlijn van Duinkerke tot Knokke zegt het helemaal. Vanaf de eerste seconde word je hier ondergedompeld in een verfijnde beleving die draait rond korte keten producten en minder bekende vissoorten.
Randy: ‘Toen ik samen met Dimitri naar de Vistrap ging om hem in te wijden in de wereld van hondshaai, was dat een bijzonder moment. Ik moest meteen terugdenken aan mijn grootmoeder die de gewoonte had om deze stevige vis als rolmops te pekelen.’
Dimitri: ‘Mijn inspiratie sloeg meteen op hol toen ik een levende hondshaai zag. De bereiding met vin jaune en gefermenteerd eekhoorntjesbrood geeft de richting van onze keuken aan. Haut staat voor een klassieke en Frans geïnspireerde gastronomie met zowel Japanse als Scandinavische toetsen. Ook vegetariërs mogen geen enkel detail van onze culinaire ervaring missen. Daarom bied ik in Haut de optie van een vegetarisch tastingmenu aan, naast enkele à la carte-lunchopties.’