Wie Lizette & Lucien kent, droomt meteen weg bij het gezonde lunchaanbod dat geserveerd wordt door het onvergetelijkste zaalteam ter wereld. Op Ostendaise zullen de chefs en hun team smakelijke boterhammen beleggen met pladijs. Een door Gault&Millau bekroonde creatie trouwens!
Lizette & Lucien
Madridstraat 10
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Boterham met gepaneerde pladijs “Japanese style"
Lizette & Lucien biedt mensen met een beperking zoals Shana Delorge en Jaimie Van Kerschaver de mogelijkheid om mee te draaien in een horecazaak. Uit de kaart spreekt een voorliefde voor noordzeevis en zilte groenten.
Shana: ‘Ik ontvang met plezier onze gasten, ook een babbeltje slaan hoort erbij. De pladijsboterham serveer ik dolgraag in Lizette & Lucien omdat we er zoveel complimenten over krijgen. Soms gebeurt het dat we onze chefs ideeën mogen geven; dan vertel ik enthousiast over tiramisu met chocolademelk. Voor mij kunnen er namelijk nooit te veel desserts op de kaart staan.’
Jaimie: ‘Ik combineer mijn werk hier met acteerwerk en dj-opdrachten op festivals. In Lizette & Lucien werken we met beurtrollen. Van een uurtje afwas, naar assisteren in de keuken, bar en zaal. Het lastige is soms dat we tijdens de middagshift niet kunnen eten terwijl al die lekkere dingen constant voor onze neus passeren. Gelukkig kunnen we voor- en achteraf iets uitkiezen – een boterham, croque, quiche, salade of soep – zo blijven we stevig op onze benen staan.’