Smowk

Een grillrestaurant dat op open vuur werkt, chef Keanu Grieten en gastheer Nicolas Debuck zijn trots dat ze met Smowk voor het eerst kunnen deelnemen aan Ostendaise. Wat dacht je van hun sappig gegrilde zeewolf?

Adres

Van Iseghemlaan 62
8400 Oostende
België

Contact
059 41 09 85
reservaties@smowk.be
Chef Keanu Grieten
Keanu Grieten

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Zeewolf, puree van venkel, gegrilde zeekraal, korst van parmezaan en jus van waterkers

smowk

Als grillrestaurant maakte Smowk eerder al naam en faam onder vleesliefhebbers, maar ook wie graag vis en groenten lust, komt hier ruimschoots aan z’n trekken.

Nicolas en Keanu: ‘Als grillrestaurant vertrekken we elke dag vanaf nul. We gebruiken ovengedroogde houtblokken – een mengeling van beuk en eik – in plaats van kant en klare kolen. Hoewel dit een intensief proces is, zorgt onze werkwijze ervoor dat je het geserveerde vlees, de vis of groente in al zijn puurheid kunt proeven.’

‘Onze keuze ging uit naar zeewolf aangezien die in juni op z’n best is. In Smowk zetten we behalve premium rundsvlees ook graag vergeten vis in de kijker. Bovendien is zeewolf een van de meest vaste vissoorten om te grillen. Omdat zilte smaken goed blenden met anijs, bedacht ik een puree van venkel, een seizoensgebonden groente met bite.’

‘Behalve in onze gerechten geven we ook een ‘smokey’ toets aan de cocktails en desserts. Voor het huisaperitief met bruine rum en passievrucht wordt er een kaneelstokje aangestoken en het gebeurt al eens dat er een papillot van banaan in de kolen belandt.’

Allergenen
vis, melk
Ontdek het restaurant
smowk
smowksmowk
smowk