Geen betere plek voor een culinaire zonsondergang dan het restaurant van Jan Liebrechts. Dit jaar pakt North zelfs uit met een overdekt terras dat verwarmd kan worden. Op Ostendaise doet Jan dan weer iedereen uit z’n dak gaan met zijn Oosterse bereiding van langoustines.
Restaurant North
Zeedijk 137
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Langoustines met umami gember kick
North is het verhaal van een team. Aan het roer staan Jan Liebrechts en zijn vrouw Silke Beirens, bijgestaan door Javi Damme in de keuken en Frank Couvreur in de zaal.
Jan: ‘Mijn dag kan niet meer stuk als ik verse langoustines geleverd krijg. Ze prijken in het seizoen vaak op onze suggestiekaart. Op Ostendaise zorg ik voor een fris jasje van Aziatische kruiden. Dankzij hun unieke smaakprofiel tillen ze de langoustines nog een niveau hoger. Ook in andere gerechten werk ik graag met gember, limoengras of kurkuma.’
‘Langoustines worden graag en veel besteld in North. Net zoals onze catch of the day, waar ik dagelijks een andere saus en groentebereiding bij voorzie, en onze bekroonde garnaalkroketten zijn de sterspelers van ons menu.’
‘Aangezien North zich op de dijk van Mariakerke bevindt, grijp ik Ostendaise graag aan om Oostendenaars en Oostende-liefhebbers te (her)ontmoeten. Mariakerke zit als bestemming in de lift; er komen heel wat nieuwe gebouwen en toeristische initiatieven bij en ook ondernemers ruiken terecht ons potentieel.’