Le Bassin ademt 7/7 familie uit. Samen met zijn vrouw Elsie Bruynoghe en kinderen Zoé en Jules runt chef Tom Vanhaecke zijn hotel met vernieuwde brasserie en uitgebouwde kaas- en wijnbar. Op Ostendaise stilt Tom je honger met een twist op zijn Ensorkroket.
Le Bassin
Visserskaai 1
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Huisgemaakte Ensorkroket met een olie van zeesla
Le Bassin is een unieke plek tegenover ijslandvaarder Amandine waar je kan eten, slapen en drinken. Als North Sea Chef breekt Tom een lans voor verse vis uit onze Noordzee.
Tom: ‘Samen met de kinderen bouwden Elsie en ik ons verhaal op in een vlotte brasseriesfeer. Wekelijks verlaten honderden garnaalkroketten onze keuken. Speciaal voor het Ensorjaar bedacht ik een nieuwe kroket. James Ensor was een rebel, daar herken ik me wel in. Mijn kroket vul ik met schelvis, handgepelde garnalen en mosseljus. Ik kocht zelfs een rolmachine om aan de vraag te kunnen voldoen. Op Ostendaise zal ik een verrassende twist op de Ensorkroket serveren met een olie van zeesla.’
‘De toekomst is aan de jonge generaties. Daarom heb ik ook de visie van Zoé en Jules geïntegreerd in onze verbouwings- en uitbreidingsplannen. We wilden een eyecatcher in ons toiletruimte integreren met een expliciete link naar Oostende. Uiteindelijk kozen we voor een drukknop die een playlist activeert met songs van o.a. Lucy Loes, Arno, Marvin Gaye, Piv Huvluv en Günther Neefs tot zelfs een gedicht. De danspasjes onder de bijhorende discobal en veelkleurige ledverlichting bevorderen uiteraard je vertering.’