Herkenbare bereidingen in een vlekkeloze service. Dat is de missie van familiezaak Toope aan de Groentemarkt. Speciaal voor de tiende verjaardag van het noordzeevisfestival combineren Ayke en haar team schelvis met een zomerse stoemp.
Toope
Groentemarkt 11
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Schelvishaasje met zomerse stoemp
Al vijf jaar lang timmert Ayke Declercq samen met haar familie en chef Heidi Van Parijs aan de weg van haar dagzaak. Hier kan je samen met tachtig andere gasten doorlopend je tanden zetten in verse en eerlijke gerechten.
Ayke: ‘De basis van een goed gerecht begint bij kwalitatieve ingrediënten. Chef Heidi werkt steeds met volle roomboter van Hoeve Nieuwenhove. Op die kwaliteit zijn we trots. Voor de smeuïgheid maken we hier onze stoemp mee aan en ook onze Noordzeevis bakken we erin. Pijpajuin en rucola gebruiken we als pittige smaakmakers.’
‘De keuze voor schelvis kwam er op aanraden van Vishandel Luk, onze buurman. Vanaf juni is de prijs van schelvis scherp, de aanvoer optimaal en de smaak niet te evenaren. De combinatie van een visfilet met een aardappelbereiding is een voorbeeld van een weeksuggestie. Op onze vaste kaart zal je in het seizoen altijd mosselen zien staan, net zoals een salade of tatjespap met grijze garnalen.’
‘Toope ademt familie, vriendschap en gezelligheid uit, daarom vinden we het ook zo geweldig om met onze volledige ploeg opnieuw te mogen deelnemen aan het festival. Vakantie in eigen stad!’