De vitrines van zijn winkels op Oosteroever en Petit Paris illustreren smakelijk hoe chocolatier Olivier Willems de link met de Noordzee expliciet opzoekt. Ingrediënten als duindoornbes en zeewier zijn dan ook nooit ver weg. Speciaal voor Ostendaise creëerde hij een desserttaco.
Chocolatier Olivier Willems
Alfons Pieterslaan 120
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Chocoladetaco met parfait, framboossorbet, crumble en yoghurtespuma
Voor hun internationale ambities ondernemen Olivier Willems en zijn vrouw Inge Richir veel reizen. Senegal, Vietnam, Japan en New York: allemaal bestemmingen waar ze zich verdiepen in de grondstoffen, technieken en trends van de chocoladewereld.
Olivier: ‘Het zou absurd zijn mocht ik constant met exotische smaken uitpakken, terwijl de lokale en unieke smaakmakers hier voor het grijpen liggen. Mijn taco is op basis van diepgevroren fairtrade-chocolade. De combinatie van vanille-ijsparfait met frambozensorbet bleek uiteindelijk onklopbaar te zijn.’
‘Net zoals bij de vorige edities leven we met het hele team toe naar het festival, we beschouwen het als een thuismatch. Als ambachtsman kan je alleen maar groeien dankzij een solide organisatie van vaste en flexi-medewerkers. Daarom neem ik hen ook zo graag mee naar Ostendaise.’
‘De taco’s zullen achteraf ook in ons zomeraanbod worden opgenomen. Naast uiteraard ons schep- en softijs waarmee Oostendenaars en aangespoelden zich dolgraag verfrissen.’