Vorig jaar serveerde streetfoodrestaurant Mac Moules nog een sappige zeekat-burger, maar bij hun tweede deelname aan Ostendaise pakken Aimée Maes en haar team uit met een specialiteit van het huis: een gulle portie mosselen in een successaus.
Mac Moules
Van Iseghemlaan 56
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Mosselen à l’Ostendaise
Aangezien het voormalig cultrestaurant Kombuis vijf jaar lang de tweede thuis was van Aimée Maes, bleven vis en rock-‘n-roll haar leven kruiden. In Sam Vancoppenolle vond ze een partner om, na een opleiding psychologie en bedrijfsmanagement, gestalte te geven aan haar ondernemersdroom.
Aimée: ‘Behalve mosselen en visburgers serveren we ook taco’s en hotdogs met onderbeviste noordzeevis zoals blauwe leng en zeebolk. En sinds kort hebben we er zelfs een tweede vestiging in Nieuwpoort bij.’
‘Mac Moules moet aanvoelen als een uitgestrekte living. Bestek neem je zelf uit een beker, maar aan de kwaliteit van onze producten raken we nooit. De kropsla is lekker mals, frieten worden met de hand gesneden en vis wordt dagvers geleverd via de Oostendse vistrap. Die aanpak verleidt zowel jong als oud. Zeker met een Oostends speciaalbier of zilte cocktail ernaast.’
‘Mosselen à l’Ostendaise is mijn eerbetoon aan deze fantastische stad en tevens ook het meest succesvolle gerecht op de kaart. De saus met witte wijn als basis is gebaseerd op een klassiek recept. We rijken ze verder aan met tomaat, champignons en grijze garnalen, de absolute trots van onze Noordzee.’