Chef Terence McGarrity en ondernemerskoppel Crist Buysse en Pieter Ericx geven met sharingrestaurant Paroles Paroles kleur aan de stationsbuurt. Inzet zijn gerechten die evengoed mediterrane, Aziatische, Afrikaanse als Latijns-Amerikaanse invloeden verraden. Op Ostendaise serveren ze een Mexicaanse twist op de ceviche: aguachile.
Paroles Paroles
Brandariskaai 5 & 7
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Aguachile van langoustine
Aan het roer van Paroles staat chef Terence, die na zijn werkervaringen in Dubai, Spanje en Zuid-Afrika opnieuw is aangemeerd in zijn moederland.
Terence: ‘Met Paroles Paroles hopen we een unieke positie in het Oostendse landschap te veroveren. Onze kaart spitst zich niet toe op één concept of invloed. Lokale producten krijgen in hun bereiding knipogen van uitheemse keukens mee. Op lokale oesters, vis van het seizoen – bijvoorbeeld verwerkt in een taco of ceviche – en een ruim aantal vegetarische opties kan je bij ons altijd rekenen.’
‘In het zomerseizoen trekken we resoluut de kaart van fun dining. Op ons zuidgericht terras kan je vanaf de middag terecht voor tapas, voor onze uitgewerkte à la carte gerechten nodigen we je vanaf 18u in het restaurant uit.’
‘Bij een aguachile wordt rauwe vis net zoals bij ceviche gemarineerd in citrus, alleen korter zodat de langoustine mooi rauw blijft. Verder voeg ik ook nog jalapeñocrème, olie van de langoustinekoppen en gepekelde rode ui toe. De leche de tigre met kokosmelk waarmee ik het gerecht afwerk, zorgt voor nog meer smeuïgheid; neem dus zeker een stapel servetten mee.’