Bistro Mathilda is al sinds dag één vaste gast op Ostendaise. Eigenaars Luc Deklerck en Gerda Maenhout zijn fier op de rijkdom en aanvoer van kusteigen producten. Dit jaar lieten ze zich inspireren door roggewangen of roggebollen in 't Ostêns.
Bistro Mathilda
Leopold II Laan 1
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Tatjespap met roggewangen
Verse producten, eenvoudige bereidingen, familiale service en een constante kwaliteit vormen al bijna 30 jaar de kern van Bistro Mathilda – gelegen aan de rand van het Leopoldpark, waar ‘Dikke Mathille’ in al haar glorie verpoost.
Luc: ‘Als brasserie is het onze missie om Frans-Belgische klassiekers te serveren volgens de regels van de kunst. Die visie beperkt zich niet tot het bord, daar hoort ook een stijl van bedienen bij, net zoals een uitgebalanceerde wijnkaart.’
‘Als er in het winterseizoen geen aanvoer is van grijze garnalen om in onze warme tatjespap te verwerken, vervangen we ze door roggewangen. Terwijl de kop van een vis vaak meteen wordt weg gekieperd, werk ik door hun unieke structuur graag met roggewangen.’
‘De trage garing in geklaarde hoeveboter zorgt voor een extra rijke smaakervaring. Uiteindelijk serveren we de roggewangen in gebruinde boter gemixt met kappertjes op azijn. Door die opbouw van rijke smaken en frisse toetsen creëer je een gelaagd gerecht. Met als basis royale karnemelkpuree volgens het recept van topchef Joël Robuchon. In de zomer pof ik hier graag gekonfijte kerstomaten bij. Een zachte rouille brengt fraîcheur in dit copieuze gerecht.’