Als visserszoon ademt Vito Centomani de zee en haar geheimen. Naar Ostendaise brengt hij een authentiek recept uit het Puglia van de jaren ’80 mee: een klassieke risotto met mosselen, grijze garnalen en kabeljauw.
Maison Annette by Chef Vito
Christinastraat 75
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Risotto Frutti di Mare
Samen met host Ann Goyens – die trouwens ook fantastisch kookt – is de keuken van NorthSeaChef Vito een ode aan de havenstad die Oostende al generaties lang is.
Vito: ‘Op Ostendaise wilde ik mezelf en de spirit van Maison Annette voorstellen via een gerecht waaruit mijn roots spreken. Deze risotto wordt in de streek rond Puglia – zelf ben ik afkomstig van vissersstad Monopoli – op feestelijke gelegenheden geserveerd. Met als kern verse bouillon, bisque, seizoensvis en 8 jaar oude risottorijst die à la minute wordt gekookt. In Maison Annette serveren we niet uitsluitend Italiaanse bereidingen, ook mediterraanse en Aziatische invloeden vinden er hun weg, veelal beïnvloed door de reizen van mijn echtgenote Ann.’
‘Voor mijn risotto gebruik ik uiteraard Noordzeevis; het trio mosselen, garnalen en kabeljauw. Voor onze catch of the day fietsen we dagelijks richting de Vistrap. Op basis van de aanvoer beslissen we wat er op het bord komt, niet omgekeerd.'