Galerie Beausite heeft meerdere levens. Behalve kunstgalerij, vintageshop en bistro is het ook de uitgelezen plek voor een glas op het terras. Kapitein Gill Meskens en chef Elke Van Daele verrassen op Ostendaise met noordzeevis én een vegan creatie.
Galerie BeauSite
Albert I-Promenade 39
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Risotto van witte asperges met zeebaars, witte wijn, chermoula van bladpeterselie, dille, olijfolie, citroen
Bij een karakteristieke plek met zicht op zee zoals Galerie Beausite, hoort een creatief menu met een sterke eigen visie. Chef Elke zorgt ervoor dat kunst, design en food elkaar ontmoeten in één hap.
Gil: ‘Het stond voor ons al langer vast dat we witte asperges met zeebaars zouden serveren. Toen ik aan Elke vroeg of ze van dat gerecht ook een vegan versie kon maken, werkte ze een volledig op zichzelf staand gerecht uit, met linzen en zeekraal in de hoofdrol. Elke beschouwt het als een uitdaging om minder traditionele groenten een podium te geven. De lange rijen tijdens vorige edities bewijzen ook dat ze daar een enthousiast publiek voor vindt.’
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Linzen met zeekraal, sluimererwten, pesto, asperges en rode kool
‘Tussen de schilderijen, beeldhouwwerken en het designmeubilair kan je komen eten zolang de voorraad strekt. Onze kaart passen we regelmatig aan. Elke werkt dagvers – zonder hulp van de diepvries – en houdt nauwlettend in de gaten dat er een gebalanceerd aanbod is van vergeten vis naast vegetarische en vegan gerechten.’