Voor Danny Cousaert is niets belangrijker dan de verse aanvoer waarmee hij zijn visspecialiteiten bereidt. Een greep uit zijn repertoire: een tomate crevette, noordzeetong of de kabeljauw die hij naar Ostendaise meebrengt.
Brasserie Leon Spilliaert
Alfons Pieterslaan 29
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Kabeljauw in witte wijnsaus, garnalen, mosselen, tomaat en peterselie
Dicht bij musea, stad en zee: Leon Spilliaert is de vaste stek voor wie houdt van een dagvers ontbijt en smakelijke lunch. Een middagmaal dat best mag uitlopen aangezien Dany zijn keuken tot 16u30 bemant.
Danny: ‘Ostendaise is een visitekaartje voor de horeca in Oostende; ik merk zelf hoe het festival leeft onder Oostendenaars, tweedeverblijvers en toeristen. Het gebeurt zelfs dat festivalgangers achteraf bij ons reserveren. Dat is natuurlijk de beste reclame denkbaar.’
‘Voor mijn 7de deelname viel mijn keuze op kabeljauw. Met een wittewijnsaus is het een zalig klassieke combinatie. Tel daar nog wat handgepelde garnalen en verse mosselen bij en je ruikt de zee. De rijpe tomaten zorgen voor een extra vleugje seizoensluxe.’
‘Momenteel run ik de zaak samen met mijn zoon Liam. Dat geeft een bijzonder gevoel. Mijn ouders waren erg actief in de horeca en nu heeft ook mijn zoon de microbe te pakken. We zijn een sterke tandem die dezelfde filosofie aanhangen: een keuken zonder franjes tegen democratische prijzen.’