Restaurant Belle de Jour is één brok sfeer die je doet zweven tussen de wolkenlampen, eigenzinnige kunst en de hoger gelegen kamers. En dan heb je nog niets gegeten of gedronken. Bezielers Els Vanbiervliet en Jeremy Levecke verrassen op Ostendaise met een visgerecht én een vegan creatie – dat laatste is een primeur voor Belle de Jour.
Belle de Jour
Madridstraat 9
8400 Oostende
België
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Zeekat met zeekraal en crumble van chorizo
De menukaart van Belle de Jour bruist met haar pure noordzeekeuken: van gerechten met bijvangst en zilte groenten tot desserts met algen.
Jeremy: ‘Ik doe niets liever dan vers koken. Hier staat altijd wel een ketel visfumet te pruttelen. Als chef werk ik graag met zeekat, zeker wanneer ik er een mooie jus bij kan serveren. Na het kort wokken van de zeekat in citroen en look blus ik alles met witte wijn. Vervolgens rijk ik het gerecht aan met chili, seizoenstomaten en een crumble van chorizo. Tegenover die pittigheid gebruik ik zeekraal voor een zilte schakering.’
Dit gerecht kan je proeven op het festival:
Gepofte aardappel met aïoli en piccalilly deluxe
Els: ‘Het vegan aardappelgerecht met aïoli en huisgemaakte pickles zal deze zomer zeker een mooie plek krijgen op ons menu. Intussen maken we per twee weken een aantal bokalen met ingelegde bloemkool, broccoli, borlottiboon, mango en appel. Pure nostalgie: heerlijk!’