Belle de Jour

Restaurant Belle de Jour is één brok sfeer die je doet zweven tussen de wolkenlampen, eigenzinnige kunst en de hoger gelegen kamers. En dan heb je nog niets gegeten of gedronken. Bezielers Els Vanbiervliet en Jeremy Levecke verrassen op Ostendaise met een visgerecht én een vegan creatie – dat laatste is een primeur voor Belle de Jour.

Adres

Madridstraat 9
8400 Oostende
België

Contact
0479 36 09 05
info@belledejour.be
Chef Jeremy Levecke en Els Vanbiervliet
Jeremy Levecke & Els Vanbiervliet

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Zeekat met zeekraal en crumble van chorizo

belle de jour

De menukaart van Belle de Jour bruist met haar pure noordzeekeuken: van gerechten met bijvangst en zilte groenten tot desserts met algen.

Jeremy: ‘Ik doe niets liever dan vers koken. Hier staat altijd wel een ketel visfumet te pruttelen. Als chef werk ik graag met zeekat, zeker wanneer ik er een mooie jus bij kan serveren. Na het kort wokken van de zeekat in citroen en look blus ik alles met witte wijn. Vervolgens rijk ik het gerecht aan met chili, seizoenstomaten en een crumble van chorizo. Tegenover die pittigheid gebruik ik zeekraal voor een zilte schakering.’

Allergenen
Weekdieren

Dit gerecht kan je proeven op het festival:

Gepofte aardappel met aïoli en piccalilly deluxe

belle de jour

Els: ‘Het vegan aardappelgerecht met aïoli en huisgemaakte pickles zal deze zomer zeker een mooie plek krijgen op ons menu. Intussen maken we per twee weken een aantal bokalen met ingelegde bloemkool, broccoli, borlottiboon, mango en appel. Pure nostalgie: heerlijk!’

Allergenen
Mosterd
Ontdek het restaurant
belle de jour
belle de jour
belle de jour